schilderij

Welkom op Mededogen.nl

Basis voor geestelijke zorg, nazorg, verlies en rouwverwerking

Herman Nijholt

Herman Nijholt

- Wie ben ik

Even voorstellen

Mijn naam is Herman Nijholt, woon in Rosmalen en ben geboren in 1954. Ik was jarenlang werkzaam in het bedrijfsleven, totdat mijn vrouw in 2000, na een ziektebed van een jaar, overleed aan kanker.

Na 20 jaar samenzijn, kreeg en nam ik de volledige zorg op mij voor de kinderen. Met deze zorg, kinderen in de leeftijd van 10, 8 en 5 jaar, bleef ik in eerste instantie actief in de leidinggevende functie van Sales Manager Benelux. Deze intensieve functie met lange dagen ging botsen met datgene wat echt mijn eerste prioriteit had: mijn kinderen. Ondanks goede opvang was mijn liefde en mijn aandacht datgene wat ik ze te weinig gaf, vond ik. Daarnaast voelde ik mij in toenemende mate mezelf verliezen in praktische en organisatorische zaken. Ik kon niets met mijn gevoel en het zeker niet delen. Door de aangeboden mogelijkheid voor een interne functiewijziging naar projectmanager, kwam er meer regelmaat en meer privé tijd in mijn leven. Totdat een grootscheepse reorganisatie daar een einde aan maakte.

Gedurende een bewuste periode rust, reflectie en bezinning over zingeving voor mijzelf en aandacht voor de kids, wilde ik toch actief zijn en weer in contact komen en blijven met mensen. Ik werd lid van de ouderraad van scholengemeenschap Rodenborch in Rosmalen. Ook ben ik actief vrijwilligerswerk gaan doen bij de stichting DreamFoundation in ’s-Hertogenbosch, een organisatie die zich bezig hield met het vervullen van laatste droomwensen van medemensen met een levensverwachting van maximaal 12 maanden.

Deze periode heeft mij veel gebracht, zoals:

  • Harmonie met de kinderen
  • Zelfonderzoek, kennis en acceptatie
  • Acceptatie en integratie in mijn gedrag
  • Genieten van het nu, en bewust worden van je zijn
  • Het herontdekken van intuďtie en gevoel.

Door dit bewustwordingsproces ging ik mij vanzelf steeds meer richten op het welzijn van mensen, maakte deze website, verdiepte mij in Geweldloze Communicatie, een gespreksvaardigheid die meedogend en empatisch is, óók naar jezelf. En volgde de opleiding Trainen met hart en ziel© tot gecertificeerd trainer/coach van mijn eigen trainings-, coachings- en adviesbureau Rehmann Advies.